dilluns, 13 de desembre de 2010

He estat a WordCamp Spain'10

El passat dissabte 11 de desembre, és va celebrar a Barcelona el WordCamp Spain'10, una sèrie de conferències dedicades a promoure, compartir i difondre els coneixements i esperit de comunitat entre els usuaris, desarrolladors i empreses que utilitzen WordPress per als seus projectes.
Jo, tot i no ser usuària de WordPress (encara), hi vaig assistir amb la Roser (la meva "sòcia").

Vam arribar tard a la conferència de José Fontainhas, però encara vam ser a temps de posar-nos al corrent de les novetats de la versió 3.1, que tenen previst posar en funcionament, a partir del proper 15 de Desembre.

Seguidament, Rafael Poveda va fer la presentació Rethinking Themes, en la qual va parlar sobre els temes Frameworks i els temes elàstics, i de quina manera podem modificar-los i adaptar-los a les necessitats del projecte.

Desprès Fernando Muñoz, va oferir el seu "Taller SEO" en el qual va parlar sobre el tema, va donar-nos bons consells, i va analitzar bons i mals exemples de SEO en pàgines WordPress. A més, va aprofitar per publicitar la pàgina de samarretes i vinils personalitzats viniloo.com, un bon exemple de botiga on-line amb motor WordPress.

Desprès de dinar (també vam arribar a mitja ponència) Luis Rull va mostrar diferents exemples de pàgines creades a partir de WordPress, així com de diferents plugins que es poden incorporar per introduir diferents funcions a la pàgina, trencant el tòpic de WordPress = blog. Alguns exemples que ens va posar són h-MAG, una revista digital o UR Hotels una petita cadena de quatre hotels que ofereix reserves on-line.

Tot seguit, Isaac Keyet, d'Automattic, va parlar de WordPress al telèfon mòbil.

I la última ponència que vam presenciar, va ser la de Fernando Serer, que va parlar de WordPress com a plataforma de comerç electrònic a través de plantilles i/o de plugins.

En definitiva, va ser un dissabte ben aprofitat, en el que vam aprendre i conèixer un mitjà alternatiu per treballar projectes web. En aquest enllaç, trobareu les fotos de l'esdeveniment (no ens busqueu a la foto de família, perque no hi som!).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada